Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το βιβλίο «Τα λιβάδια του ουρανού» του Τζον Στάινμπεκ

Το BookSitting και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου του Τζον Στάινμπεκ «Τα λιβάδια του ουρανού»

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ! Νικήτριες αναδείχτηκαν, με τυχαία κλήρωση, οι αναγνώστριες: Δήμητρα Οικονόμου και Αθανασία Μποΐτσιου.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!  

Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση, στείλτε το ονοματεπώνυμό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση booksitting@gmail.com, με θέμα «Τα λιβάδια του ουρανού» μέχρι και την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015.

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν από το BookSitting την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

τα λιβάδια του ουρανούΜια σειρά διηγημάτων που, αν και πρόκειται για ξεχωριστές ιστορίες,
εκτυλίσσονται στον ίδιο τόπο, με τα ίδια πρόσωπα να επανέρχονται από διήγημα σε διήγημα, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να έχει τελικά την αίσθηση ότι έχει διαβάσει ένα μυθιστόρημα χωρισμένο σε μικρότερα κομμάτια.

Το βιβλίο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας του γεγονότος ότι εκδόθηκε το 1932, όταν ο John Steinbeck δηλαδή ήταν τριάντα ετών και ένας σχεδόν άσημος συγγραφέας.
Οι αφηγήσεις έχουν ως φόντο μια εύφορη κοιλάδα μικρών ανθρώπων και ιστοριών, ματαιωμένων ονείρων και πάλης για τον επιούσιο: ο Μπερτ Μονρό παλεύει να στεριώσει σε μια δουλειά, ο Έντουαρντ Γουίκς κοροϊδεύει τους πάντες ότι έχει μια περιουσία, η οποία στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη, ο Τουλαρεσίτο είναι ένας χαρισματικός καθυστερημένος και οι αδελφές Λοπέζ γίνονται «εύκολες» γυναίκες από ανάγκη.

Καθώς οι ιστορίες διαδέχονται η μία την άλλη, ο αναγνώστης συναντά τα ίδια πρόσωπα. Οι λεπτομέρεις για έναν χαρακτήρα που φαίνεται ότι λείπουν στη μια ιστορία συμπληρώνονται στην άλλη, έτσι ώστε το πρόσωπο να ολοκληρώνεται και να αποκτά «πνοή» και «αληθινή ζωή».

Μέσα από αυτές τις ενδιαφέρουσες ιστορίες του βιβλίου Τα λιβάδια του ουρανού, ο αναγνώστης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη οικειότητα με τον τόπο και τους ανθρώπους και, χάρη στην αμεσότητα της γραφής του Steinbeck, νιώθει πως τους ακολουθεί στα άλλοτε αποφασιστικά και άλλοτε διστακτικά βήματα της ζωής τους.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Steinbeck (μετά το «Άνθρωποι και ποντίκια» και «Τα σταφύλια της οργής»)  που κυκλοφορεί σε νέα μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Info: Τα λιβάδια του ουρανού, συγγραφέας: John Steinbeck, μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος, εκδόσεις Παπαδόπουλος, σελ. 320, τιμή: 13,99€.

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το βιβλίο «Τα λιβάδια του ουρανού» του Τζον Στάινμπεκ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s