Ιστορία

ΙΣΤΟΡΙΑ: «Ιστορία της Μέσης Ανατολής»

Ένα βιβλίο γραμμένο από δυο συγγραφείς με γνήσιο ενδιαφέρον και βαθιά γνώση της περιοχής που δεν φοβούνται να περιγράψουν την πολυπλοκότητά της με ύφος αποδεκτό αλλά προσεκτικά προκλητικό.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.jpgΜια εισαγωγή στην ιστορία της ταραγμένης περιοχής της Μέσης Ανατολής, από τις απαρχές του Ισλάμ μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο των Arthur Goldschmidt Jr. και Aomar Boum διακρίνεται για το καθαρό ύφος, την ευρεία στόχευση και την ισορροπημένη διαπραγμάτευση των θεμάτων. Καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα ζητημάτων, περιλαμβανομένης της εξέλιξης των ισλαμικών θεσμών και της κουλτούρας, την επιρροή της Δύσης, τις εκσυγχρονιστικές απόπειρες των κυβερνήσεων της Μέσης Ανατολής, τον αγώνα πολλών λαών για πολιτική ανεξαρτησία, την Αραβοϊσραηλινή σύγκρουση, την επανάκαμψη των ισλαμικών αξιών και της ισλαμικής εξουσίας, τα θέματα που σχετίζονται με το Παλαιστινιακό πρόβλημα και την μετά την 11η Σεπτεμβρίου Μέση Ανατολή.

Η ενδέκατη έκδοση είναι εξ ολοκλήρου αναθεωρημένη για να συμπεριλάβει πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή περιλαμβανομένων των εκτεταμένων και πρόσφατων συζητήσεων για τον «Πόλεμο ενάντια στην Τρομοκρατία», τις Αραβικές εξεγέρσεις και την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους (ISIL). Το βιβλίο  περιλαμβάνει επίσης ένα νέο κεφάλαιο σχετικά με τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα που επηρεάζουν προοδευτικά τη δυναμική και την πολιτική πραγματικότητα της περιοχής.

«H Ιστορία της Μέσης Ανατολής αποτελεί ένα μάθημα από μόνη της. Είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να κατανοήσεις την μεσανατολική ιστορία ως σύνολο.» – Joel Gordon, Πανεπιστήμιο του Arkansas

«H Ιστορία της Μέσης Ανατολής είναι μια προσεκτική και ακαδημαϊκή απόπειρα να εμβαθύνει στην ιστορία και τις πολιτισμικές έρευνες… Ένα ζωντανό ανάγνωσμα.» – T. Hunt Tooley, Austin College, The Midwest Book Review 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς 

Ο Arthur Goldschmidt Jr. είναι ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Μέσης Ανατολής στο Penn State University. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Modern Egypt: The Formation of a Nation-State και βραβεύτηκε το 2000 από τη MESA (Εταιρεία Σπουδών Μέσης Ανατολής) με το Βραβείο Καλύτερης Διδασκαλίας.

Ο Aomar Boum είναι επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Los Angeles) και διδάσκων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Ραμπάτ (Μαρόκο). Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Memories of Absence: How Muslims Remember Jews in MaroccoMorocco.


Info: Ιστορία της Μέσης Ανατολής, συγγραφείς: Arthur Goldschmidt Jr & Aomar Boum, μετάφραση: Θεοχάρης Αναγνωστόπουλος, επιμέλεια: Δημήτρης Σταματόπουλος, εκδόσεις Επίκεντρο, σελ: 640, τιμή: 34,00€. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s