ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ | «Άλλα θέλω και άλλα κάνω» του Γιώργου Πιντέρη

Το BookSitting διάβασε το βιβλίο «Άλλα θέλω και άλλα κάνω» του Γιώργου Πιντέρη (εκδόσεις Ψυχογιός) και γράφει την άποψή του. 

Από την Αλεξία Καλογεροπούλου*
alexia.kalogeropoulou@gmail.com

ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ.jpgΟ Γιώργος Πιντέρης, ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής με πολύχρονη επαγγελματική πείρα, αλλά και συγγραφέας με περισσότερα από είκοσι βιβλία στο ενεργητικό του, πήρε την απόφαση, όπως αναφέρει ο ίδιος στην εισαγωγή του βιβλίου του, να γράψει το «Άλλα θέλω και άλλα κάνω» (εκδόσεις Ψυχογιός), παρακινημένος από τη διαπίστωση ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια καθημερινότητα ρουτίνας, όπου άλλα θέλουν κι άλλα τελικά κάνουν.

Σε μια εποχή που φαίνεται ότι πολλοί έχουμε χάσει το δρόμο μας, το βιβλίο του Πιντέρη έρχεται να μας βάλει σε σκέψη και αναστοχασμό. Με αμεσότητα, χιούμορ και παραδείγματα από τους θεραπευόμενούς του αλλά και από την προσωπική του ζωή, βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες του και τελικά να ακολουθήσει τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή του.

Σε κάθε κεφάλαιο από τα δεκαεπτά συνολικά, ο συγγραφέας καταπιάνεται και αναλύει ένα θέμα, όπως οι παρωχημένες συμβουλές των παλαιότερων, η κοινωνική δικτύωση, τα «πρέπει», η εμπιστοσύνη, ο γάμος, η ελληνική παιδεία, η ευγνωμοσύνη, η αχαριστία, η διαπλοκή, ο χρόνος και η σχέση μας μαζί του. Δίνει πολύ σημαντικές και εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές για την ανανέωση της σχέσης του ζευγαριού, για την ανατροφή των παιδιών αλλά και για το πώς θα καταφέρουμε να αλλάξουμε συνήθειες ετών για να πετύχουμε την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε.

Ιδιαίτερα χρήσιμο βρήκα το πρώτο κεφάλαιο, «Με το χάρτη του παππού», όπου ο Γιώργος Πιντέρης τονίζει την ανάγκη να αναθεωρήσουμε, αφού ο χάρτης αυτός με τις πατροπαράδοτες αξίες που μάθαμε από τους παππούδες μας δεν απεικονίζει με ακρίβεια την πραγματικότητα στην οποία πορευόμαστε σήμερα. Αν δεν το κάνουμε, τονίζει ο συγγραφέας, θα κουραζόμαστε σωματικά και ψυχικά χωρίς να απολαμβάνουμε τη ζωή ανάλογα με τους κόπους μας.

Πολύ χρήσιμες είναι και οι προσθήκες στο τέλος του βιβλίου, όπου ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να δει πού βρίσκεται, αναφορικά με την εμπιστοσύνη και τον τρόπο ζωής του, απαντώντας σε ειδικά διαμορφωμένα ερωτηματολόγια.

Ένα απολαυστικό και ωφέλιμο βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και βοηθά τον αναγνώστη να δώσει τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή του, μέσα από την αυτεπίγνωση και την αλλαγή συνηθειών που θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητάς του.

Info: Άλλα θέλω και άλλα κάνω, Γιώργος Πιντέρης, εκδόσεις Ψυχογιός, σελίδες: 256, τιμή: 14,40€.


*Η Αλεξία Καλογεροπούλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικό αντικείμενο την ανθρώπινη συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έχει μάστερ με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και στην Ανθρώπινη Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Είσαι το Κάρμα μου» (Εμπειρία Εκδοτική, 2010) και έχει συμμετάσχει σε δύο ποιητικές συλλογές και έξι συλλογικά έργα. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s