ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ | «Συναισθηματική ευελιξία» | Susan David

Η ψυχολόγος και ειδική στον τοµέα των συναισθηµάτων, Susan David, εξελίσσει την έννοια της συναισθηµατικής νοηµοσύνης και αναπτύσσει την πρωτοποριακή και ανατρεπτική θεωρία της συναισθηµατικής ευελιξίας, η οποία αποτελεί το κλειδί της ευηµερίας και της επιτυχίας σε κάθε τοµέα της ζωής µας.

SYNAISTHIMATIKH_EYELIXIA.jpgΗ συναισθηµατική ευελιξία είναι µια διαδικασία που µας βοηθά να κινηθούµε στα δύσκολα µονοπάτια της ζωής µε συµπόνια, αυτοαποδοχή και ανοιχτό µυαλό.

Οι συναισθηµατικά ευέλικτοι άνθρωποι δεν είναι απρόσβλητοι στο στρες και στις αναποδιές της ζωής. Είναι όµως ικανοί να εξετάζουν µε κριτικό, διορατικό και δηµιουργικό τρόπο τα συναισθήµατά τους και να χρησιµοποιούν τα εργαλεία που τους δίνει η συναισθηµατική ευελιξία για να προσαρµόζονται, να ευθυγραµµίζουν τις πράξεις µε τις αξίες τους και να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να διαπρέψουν πραγµατικά.

Μεταφρασµένο σε πολλές γλώσσες, το βιβλίο «Συναισθηματική ευελιξία» απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν µια πραγµατική αλλαγή στη ζωή. Οι πρακτικές συµβουλές του θα µας βοηθήσουν να αντιµετωπίσουµε µε θάρρος και ευελιξία τα πιο ανησυχητικά µας συναισθήµατα και να τα µετατρέψουµε σε πηγή ενέργειας και δηµιουργικότητας.

«Ένα εύληπτο και φιλικό στον αναγνώστη βιβλίο. Η συναισθηµατική ευελιξία µπορεί να φανεί χρήσιµη σε όλους µας».

Daniel Goleman, συγγραφέας
του βιβλίου Συναισθηµατική Νοηµοσύνη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Susan David, Ph.D., γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική, αλλά σήµερα ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ. Είναι ψυχολόγος και διδάσκει στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Είναι επίσης συνιδρύτρια και συνδιευθύντρια του Institute of Coaching στο Νοσοκοµείο McLean, καθώς και διευθύνουσα σύµβουλος της Psychology Based Evidence, ενός οργανισµού παροχής συµβουλευτικών υπηρεσιών σε µεγάλες επιχειρήσεις. Έχει συνεργαστεί µε ηγετικά στελέχη πολλών διεθνών οργανισµών, µεταξύ των οποίων τα Ηνωµένα Έθνη, η Ernst & Young και το Παγκόσµιο Οικονοµικό Φόρουµ. Έγινε παγκοσµίως γνωστή από τη δουλειά της για τη συναισθηµατική ευελιξία, η οποία είχε ιδιαίτερη απήχηση: χαρακτηρίστηκε ως η «επιχειρηµατική ιδέα της χρονιάς» και προβλήθηκε σε πολλά άρθρα επιστηµονικών περιοδικών (Harvard Business ReviewTimeFast CompanyThe Wall Street Journal κ.ά.). Το βιβλίο της παρέµεινε για πολύ καιρό στη λίστα των ευπώλητων της The Wall Street Journal.


Info: Συναισθηματική ευελιξία, συγγραφέας: Susan David, εκδόσεις Πεδίο, σελίδες: 304, τιμή: 16,90€. 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s