ΠΡΟΤΑΣΗ | «Το τέλος της ιστορίας» | Lydia Davis

Το ένα και μοναδικό μυθιστόρημα της διακεκριμένης Αμερικανίδας flash fiction writer και μεταφράστριας, Lydia Davis, περιστρέφεται θεματικά γύρω από τον έρωτα, τον ρεαλισμό των σχέσεων, τις αναμνήσεις, τη μοναξιά και τη δημιουργία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.jpgΘα µπορούσε να είναι µια απλή ερωτική ιστορία, η αφήγηση µιας σχέσης που τελείωσε – µιας σχέσης εξαρχής καταδικασµένης να τελειώσει. Αλλά Το τέλος της ιστορίας είναι κάτι υπέροχα πιο περίπλοκο.

Η βραβευµένη µε το Man Booker International Lydia Davis µάς ξεναγεί σε εκείνο το εσωτερικό τοπίο όπου κάθε ιστορία εξακολουθεί να ζει σαν φάντασµα του εαυτού της, όπου τα βιώµατα αποκτούν νέα ζωή µέσα σε καινούργιες ιστορίες, όπου τίποτα δεν πεθαίνει οριστικά.

Με µια γραφή ανάλαφρη όσο και ακριβή, σπαρακτική όσο και αστεία, η Lydia Davis επιδεικνύει και στο µυθιστόρηµα τις αρετές που την έχουν αναδείξει σε µια από τις πιο πρωτότυπες και αυθεντικές συγγραφικές φωνές παγκοσµίως.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

lydia DavisΗ Lydia Davis είναι συγγραφέας και µεταφράστρια, διάσηµη κυρίως για τα διηγήµατά της. Oι πολύ σύντοµες ιστορίες της, συχνά όχι µεγαλύτερες από τρεις προτάσεις, εντάσσονται στο είδος flash fiction, αλλά δύσκολα κατηγοριοποιούνται ως πεζογραφία ή ως ποίηση. Το 2003 έλαβε το βραβείο Genius Grant του MacArthur Foundation, ενώ το 2013 ήταν η νικήτρια του Man Booker International Prize. Το 1999 η γαλλική κυβέρνηση την τίµησε µε τον τίτλο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραµµάτων, για τις εξαιρετικές λογοτεχνικές µεταφράσεις της από τα γαλλικά, ενώ το 2015 τής απένειµε, αντιστοίχως, τον τίτλο του Αξιωµατούχου των Τεχνών και των Γραµµάτων για το σύνολο του µεταφραστικού έργου της, το οποίο περιλαµβάνει έργα των Marcel Proust,  Gustave Flaubert,  Maurice Blanchot κ.ά. Διδάσκει Δηµιουργική Γραφή στο Πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης στο Όλµπανι. Ιστορίες της έχουν δηµοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά ανά τον κόσµο, ενώ το σύνολο του έργου της έχει µεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το Τέλος της ιστορίας είναι το µοναδικό της µυθιστόρηµα.


Info: Το τέλος της ιστορίας, συγγραφέας: Lydia Davis, μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη, εκδόσεις Παπαδόπουλος, σελίδες: 272, τιμή: 15,99€. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s