Τα κορίτσια του Ένισμορ | Patricia Falvey

Ένα μυθιστόρημα με καθηλωτική πλοκή, ιστορικές λεπτοµέρειες και ζωντανούς χαρακτήρες που παραπέµπουν σε κλασικά, εµβληµατικά έργα, όπως το «Downton Abbey». Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. 

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΜΟΡ.jpgΤο μυθιστόρημα αφηγείται την πορεία μιας δύσκολης φιλίας ανάμεσα σε δύο κορίτσια και αργότερα νεαρές γυναίκες, με πολύ διαφορετικές ταξικές καταβολές, στην Ιρλανδία των αρχών του 20ού αιώνα. Μέσα από την πολυκύμαντη σχέση τους, παρουσιάζεται και η ταραχώδης πολιτική και κοινωνική ιστορία της χώρας.

Η Ρόζι Κιλίν, από μια φτωχή ιρλανδική αγροικία, και η Βικτόρια Μπελ, από ένα πλούσιο αρχοντικό, είναι οι κεντρικές ηρωίδες του μυθιστορήματος. Τα δύο σχεδόν συνομήλικα κορίτσια θα συναντηθούν για πρώτη φορά, όταν η πρώτη καλείται στην έπαυλη της δεύτερης για να ενισχύσει το υπηρετικό προσωπικό εν όψει της άφιξης της βασίλισσας Βικτόρια, γεγονός υψίστης σημασίας για την περιοχή.

Οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα, όταν από ένα καπρίτσιο της μοίρας, η Ρόζι κατα- λήγει να παρακολουθεί μαθήματα μαζί με τη Βικτόρια στο αρχοντικό, υπό την αυστηρή επίβλεψη της θείας και γκουβερνάντας της δεύτερης, της λαίδης Λουίζα.

Αυτή η μοναδική ευκαιρία που έχει η Ρόζι για υψηλή μόρφωση συνοδεύεται από μια αλληλουχία σκληρών εμπειριών, που βέβαια έχουν να κάνουν με την ταξική της προέλευση.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

patricia falveyΗ Patricia Falvey γεννήθηκε στο Νιούρι της Βόρειας Ιρλανδίας και µεγάλωσε στη συγκεκριµένη περιοχή και στην Αγγλία.

Σε ηλικία είκοσι ετών µετανάστευσε στις ΗΠΑ. Έχοντας πολλούς συγγενείς στην Ιρλανδία και την Αγγλία, άντλησε την έµπνευση και το υλικό γι’ αυτό της το βιβλίο από τις διηγήσεις τους και τη ζωή τους.


Info: Τα κορίτσια του Ένισμορ, συγγραφέας: Patricia Falvey, μετάφραση: Στέλλα Πεκιαρίδη, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, σελίδες: 528, τιμή: 16,90€.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s