ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΥ

Μια δανειστική βιβλιοθήκη στο Μάτι

Δυο δραστήριοι και πολύ αγαπημένοι συγγραφείς, η Μαρίνα Γιώτη και ο Κώστας Κρομμύδας, είχαν μια υπέροχη ιδέα: να πάρουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης στο Μάτι. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε. 

books and a plant.jpg

Με το κείμενο που αντιγράφουμε παρακάτω, η Μαρίνα Γιώτη και ο Κώστας Κρομμύδας καλούν όσους επιθυμούν να προσφέρουν βιβλία, προκειμένου να δημιουργηθεί μια  δανειστική βιβλιοθήκη στο πολύπαθο Μάτι. Μια αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία που αξίζει την προσοχή μας.

«Ελάτε όλοι μαζί, να φτιάξουμε την δανειστική βιβλιοθήκη στο Μάτι. Στην καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού δεν χάθηκαν μόνο δεκάδες αθώες ζωές, αλλά και όλα τα υπάρχοντα χιλιάδων οικογενειών. Μαζί και τα βιβλία τους.

Όποιος λοιπόν θέλει να προσφέρει βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, ας επικοινωνήσει μαζί μου με μήνυμα, αφού όμως διαβάσει προσεχτικά όλη την ανακοίνωση.

Για την Αθήνα θα υπάρχει σημείο στα Βόρεια Προάστια, όπου θα πρέπει, όποιος θέλει να προσφέρει βιβλία, να τα φέρει ο ίδιος με κάποιο δικό του μέσο. Από την επαρχία θα πρέπει να γίνει αποστολή με courier και χρέωση του αποστολέα σε κάποια μεταφορική εταιρία στην περιοχή των Βορείων προαστίων.

Για την περιοχή στο Μάτι θα σας δώσω οδηγίες αν θέλετε να τα πάτε να τα παραδώσετε οι ίδιοι. Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν να μην βολεύει όλους η διαδικασία, αλλά ο όγκος είναι πολύ μεγάλος και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Τα βιβλία θα πρέπει να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και να βρίσκονται σφραγισμένα σε κουτιά με τα στοιχεία του αποστολέα και όχι χύμα για να παραδοθούν έτσι στους υπεύθυνους της περιοχής. Το θέμα είναι τυπικό και παρακαλώ να με βοηθήσετε έτσι ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει. Δεκτά βιβλία όλων των κατηγοριών, αλλά ειδικά παιδικά και μυθιστορήματα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και μόνο αν υπάρξει βοήθεια από όλους θα τα καταφέρουμε.

Πάμε λοιπόν με αυτή μας την ενέργεια να βοηθήσουμε αυτό τον τόπο να ζωντανέψει ξανά.

Κώστας Κρομμύδας – Μαρίνα Γιώτη«.

Για επιπλέον πληροφορίες, επικοινωνήστε μέσω inbox με τη Μαρίνα Γιώτη στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s