Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές | Τζέρρυ Γουάικοφ & Μπάρμπαρα Γιούνελ

Ένα βιβλίο με πρακτικές συμβουλές και σαφείς οδηγίες για κάθε πρόβλημα συμπεριφοράς και πειθαρχίας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣΑυτό το πρακτικό βιβλίο διδάσκει τους γονείς πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα πιο κοινά προβλήματα συμπεριφοράς της προσχολικής ηλικίας.

Από την επιθετικότητα και την αδελφική αντιζηλία, μέχρι την ακαταστασία και τα ψέματα, ο οδηγός αυτός προσφέρει με σαφήνεια απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα περιγράφει και τα βασικά λάθη των γονιών και προτείνει λύσεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες, που θα τους βοη­θήσουν να επικοινωνήσουν με το παιδί τους, να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια.

Με όπλο την υπομονή και τη σιγουριά που προσφέρει η γνώση, οι γονείς μπορούν να διδάξουν τη σωστή συμπεριφορά στα παιδιά τους και να απολαύσουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Τζέρρυ Γουάικοφ (Jerry Wyckoff) Ph.D, ψυχο­λόγος και καθηγητής πανεπιστημίου, εργάζεται για περισσότερα από σαράντα χρόνια με παιδιά και οικογένειες. Ξεκίνησε ως ψυχολόγος και εκπαιδευτικός σύμβουλος σε σχολεία στο Σικάγο και το Κάνσας. Επίσης, έχει διατελέσει πρόε­δρος επιτροπών κατά της βίας και της παιδικής κακοποίησης, και έχει δώσει διαλέξεις για τα θέματα αυτά στις ΗΠΑ. Επιπλέον, είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων με παιδαγωγικό περιεχόμενο.

Η Μπάρμπαρα Γιούνελ (Barbara C. Unell) σπούδασε δημοσιογραφία και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στο Κάνσας. Έχει εργαστεί ως οικογενειακή σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Kansas City Star.

Ίδρυσε μαζί με συνεργάτες το περιοδικό Twins, που ειδικεύεται σε θέματα ανατροφής διδύμων, καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Kindness is contagious…Catch it» («Η καλοσύνη είναι μεταδοτική… Κολλήστε τη!») για τα σχολεία του Κάνσας. Έχει γράψει πολλά παιδαγωγικά βιβλία σε συνεργασία με τον Τζέρρυ Γουάικοφ.


Info: Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές, συγγραφείς: Τζέρρυ Γουάικοφ & Μπάρμπαρα Γιούνελ, μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης, εκδόσεις Μίνωας, σελίδες: 304, τιμή: 14,00€.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s