Φεστιβάλ Μονολόγων «Art Light Festival» | Πρόσκληση συμμετοχής

Η RM LIGHT, διοργανώνει το πρώτο φεστιβάλ μονολόγων «Art Light Festival», από 5 έως 20 Ιουνίου 2019, στο Θέατρο 104 και προσκαλεί συγγραφείς και επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς να λάβουν μέρος.

BANNER (1).jpg

Tο πρώτο φεστιβάλ μονολόγων που επιβραβεύει ηθοποιό και συγγραφέα διοργανώνει η RM LIGHT τον Ιούνιο στο Θέατρο 104.

Η ιδέα του φεστιβάλ είναι να φιλοξενήσει αφενός μεν έργα πρωτότυπα σε πρώτη παρουσίαση αφετέρου δε, διασκευές εμπνευσμένες από κάποιο βιβλίο, ταινία, θεατρικό κείμενο, ποίημα, διήγημα κλπ., που τονίζουν όμως εμφανώς μια νέα οπτική τους.

Κατάθεση συμμετοχών έως 25 Μαΐου 2019 με e-mail στο: artlightfestival@gmail.com

ΒΡΑΒΕΙΑ:

  • Για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ: χρηματικό βραβείο στον συγγραφέα 500 ευρώ και ανέβασμά του σε επαγγελματική θεατρική σκηνή την σεζόν 2019-2020 από την RM LIGHT.
  • Για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: χρηματικό βραβείο στον ηθοποιό 500 ευρώ και συμβόλαιο για την θεατρική σεζόν 2019-2020 από την RM LIGHT για να συμμετάσχει σε μία από τις παραγωγές της.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος; 

Επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες, χωρίς όριο ηλικίας και για τις δύο κατηγορίες βράβευσης.

Τι είδους έργα διαγωνίζονται;

Μονόλογοι διάρκειας maximum 45 λεπτών (είτε απόσπασμα είτε ολοκληρωμένο έργο). Τα έργα που διαγωνίζονται για τη συγγραφή πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν παρουσιαστεί ξανά σε επαγγελματική σκηνή και μπορούν να είναι απόσπασμα ή ολόκληρο έργο που να μην ξεπερνάει όμως την διάρκεια των 45 λεπτών.Οι ηθοποιοί που διαγωνίζονται για την ερμηνεία μπορούν να παρουσιάσουν εμπνευσμένες διασκευές από άλλους μονολόγους, θεατρικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, βιβλία, ταινίες και λοιπά, τονίζοντας μια νέα οπτική τους.

Δικαιολογητικά συμμετοχής;

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή είναι απαραίτητη η υποβολή μέσω e-mail των παρακάτω:

  • Σύντομης περίληψης του έργου (έως 150 λέξεις)
  • Ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιδέας τους
  • Βιογραφικά συντελεστών
  • 2-3 φωτογραφίες της παράστασης σε ικανοποιητική ανάλυση και βίντεο μέγιστης διάρκειας 60», αν υπάρχει.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για κάθε αίτηση ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40€), είτε διαγωνίζεται για μία κατηγορία είτε και για τις δύο κατηγορίες.

Ανάδειξη νικητή: Νικητής αναδεικνύεται ο ηθοποιός και ο συγγραφέας που θα κερδίσουν τους περισσότερους ψήφους του κοινού και της επιτροπής.

Το  «Art Light Festival» φιλοδοξεί να αναπτύξει μία κοιτίδα δημιουργικότητας και πειραματισμού για τους ηθοποιούς και τους νέους συγγραφείς του θεάτρου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό πρωτότυπα και πρωτοπαρουσιαζόμενα έργα μονολόγων, φτιαγμένα με τη δημιουργική φαντασία και την προσωπική καλλιτεχνική ματιά τους. Επιπλέον, οι διαγωνιζόμενοι ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την πολυεπίπεδη οπτική ενός έργου και να την παρουσιάσουν με κάθε ανατρεπτική διάθεση, χωρίς περιορισμούς ή ταμπού.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Θέατρο 104 | Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 5 – 20 Ιουνίου 2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s