Δεσμοί στοργής | Ροδρίγο Ασμπούν

Συνδυάζοντας τη βιογραφία, τη µυθοπλασία και τα ιστορικά γεγονότα, ο Ροδρίγο Ασµπούν διεισδύει στους δεσµούς και στην εσωτερική ζωή των µελών μιας ασυνήθιστης οικογένειας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση της Γεωργίας Ζακοπούλου. 

Δεσμοί στοργής.jpgΒολιβία, 1950. Ο Χανς Ερτλ, ο παλιός εικονολήπτης της Λένι Ρίφενσταλ, της κινηµατογραφίστριας του Χίτλερ, θα εγκαταλείψει το Μόναχο και θα καταφύγει στη Βολιβία µαζί µε τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους. Εκεί, ο Χανς θα γίνει εξερευνητής και θα αφοσιωθεί στην αναζήτηση της Παϊτιτί, της χαµένης πόλης των Ίνκας που βρίσκεται κρυµµένη στην αφιλόξενη ζούγκλα του Αµαζονίου.

Η Μόνικα, η µεγαλύτερη και πιο τολµηρή κόρη, θα κληρονοµήσει τον αντικοµφορµιστικό χαρακτήρα του Χανς και τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 θα αφιερωθεί στη λατινοαµερικάνικη επαναστατική δράση και, µετά την εκτέλεση του Τσε, σ’ έναν στόχο πολύ πιο ριψοκίνδυνο. Οι άπιαστες χίµαιρες και οι απουσίες του πατέρα, η ανεξερεύνητη ζούγκλα της βολιβιανής υπαίθρου, οι πολιτικές αναταραχές και η βαρβαρότητα των καθεστώτων της Λατινικής Αµερικής και τέλος οι ενοχές και οι µαταιώσεις δε θα αφήσουν αλώβητες τις σχέσεις ανάµεσα στα µέλη της οικογένειας, ούτε τις σχέσεις που θα χτίσουν στη νέα τους πατρίδα.

Συνδυάζοντας τη βιογραφία, τη µυθοπλασία και τα ιστορικά γεγονότα, ο Ροδρίγο Ασµπούν διεισδύει στους δεσµούς και στην εσωτερική ζωή των µελών αυτής της ασυνήθιστης οικογένειας.

Οι Δεσµοί στοργής είναι ένα δυνατό και γοητευτικό µυθιστόρηµα, που µας αποκαλύπτει πόσο κοντά και ταυτόχρονα πόσο µακριά µπορεί να βρίσκονται άνθρωποι που τους ενώνει το ίδιο επίθετο και µερικές κοινές αναµνήσεις.

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ροδρίγο Ασμπούν, συγγραφέας, σεναριογράφος και µουσικός, γεννήθηκε το 1981 στην Κοτσαµπάµπα της Βολιβίας. Το 2007, στο Hay Festival που έλαβε χώρα στην Μπογκοτά, διακρίθηκε ως ένας από τους 39 σηµαντικότερους Λατινοαµερικάνους συγγραφείς κάτω των 39 ετών, και το 2010 το λογοτεχνικό περιοδικό Granta τον κατέταξε ανάµεσα στους 22 καλύτερους νέους ισπανόφωνους συγγραφείς. Έχει δηµοσιεύσει τις συλλογές διηγηµάτων Cínco, Los días más felices και Cuatro, τέσσερα αφηγήµατα συγκεντρωµένα σ’ έναν τόµο µε τίτλο Nueve και το µυθιστόρηµα El lugar del cuerpo, για το οποίο έλαβε το Premio Nacional de Literatura Santa Cruz de la Sierra. Δύο από τα σενάριά του έχουν γυριστεί ταινίες από τον σκηνοθέτη Martín Boulocq.


Info: Δεσμοί στοργής, συγγραφέας: Ροδρίγο Ασμπούν, μετάφραση: Γεωργία Ζακοπούλου, εκδόσεις Πατάκη, σελίδες: 160, τιμή: 10,90€.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s