Ο Ισπανός συγγραφέας Roberto García de Mesa συνθέτει μουσική εμπνευσμένος από την πανδημία

Ο πολυγραφότατος Ισπανός συγγραφέας Roberto García de Mesa γράφει μουσική, αντλώντας έμπνευση από όσα βιώνουμε τον καιρό της πανδημίας. 

Από την Αλεξία Καλογεροπούλου
alexia.kalogeropoulou@gmail.com

Roberto García de Mesa

Ο Roberto García de Mesa είναι ένας αναγεννησιακού τύπου καλλιτέχνης, από εκείνους που δημιουργούν συνεχώς, χωρίς να αυτοπεριορίζονται σε μια μόνο μορφή τέχνης. Έχει εκδώσει στην Ισπανία περισσότερα από σαράντα βιβλία (ποίηση, θεατρικά έργα, διηγήματα, δοκίμια, βιβλία με διαλόγους και κριτικές μελέτες), πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από πέντε γλώσσες. Στα ελληνικά κυκλοφορούν έργα του από τις εκδόσεις Βακχικόν και Bibliotheque. 

Όταν δεν γράφει βιβλία, συμμετέχει σε συνέδρια, ζωγραφίζει, σκηνοθετεί θεατρικά έργα και δημιουργεί ευρηματικές μουσικές συνθέσεις, σαν αυτές που σας παρουσιάζουμε, τις οποίες εμπνεύστηκε την εποχή που διανύουμε: την εποχή του κορωνοϊού. Ακούστε!

Guerra de los virus (Virus War), de Roberto García de Mesa

Estado de incertidumbre (State of Incertitude), de Roberto García de Mesa

Danza encerrada (Enclosed Dance), de Roberto García de Mesa

Nostalgia de futuro (Future Nostalgia), de Roberto García de Mesa

Λίγα λόγια για τον Roberto García de Mesa 

Ο Roberto García de Mesa  (Ρομπέρτο Γκαρσία ντε Μέσα) είναι Ισπανός συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Νομική, Ισπανική Φιλολογία και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ισπανική Φιλολογία. Έχει εκδώσει πάνω από σαράντα βιβλία -ποίηση, θεατρικά έργα, διηγήματα, δοκίμια, βιβλία με διαλόγους και κριτικές μελέτες- στην Ισπανία. Μερικά από τα δοκίμια, άρθρα, ποιήματα, διηγήματα, θεατρικά κείμενα και σχέδια του Roberto García de Mesa έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά σε περισσότερες από δέκα χώρες. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά, σλοβένικα και γερμανικά. Έχει γράψει περισσότερα από εξήντα θεατρικά έργα, και σχεδόν όλα έχουν εκδοθεί στην Ισπανία. Το έργο «Άμλετ Post Scriptum» ανέβηκε στη σκηνή τα έτη 2012 και 2013, λαμβάνοντας θερμή αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς, σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς χώρους της σύγχρονης δημιουργίας της Ισπανίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s