Η οικογένεια Γάμμα και το υπουργείο Αδρεναλίνης | Γιώτα Αλέξη

Η Γιώτα Αλέξη έγραψε ένα βιβλίο για παιδιά με αφορμή την εμφάνιση του covid-19 στη ζωή μας. Διαβάστε το ελεύθερα στον σύνδεσμο που ακολουθεί.  

Η οικογένεια Γάμμα και το υπουργείο αδρεναλίνηςΜια φορά κι έναν καιρό στην τσιμεντούπολη ζούσαν οικογένειες Γραμμάτων και σημείων στίξεως με κανονικές και χαρούμενες ζωές.

Ώσπου μια μέρα, ανατράπηκαν όλα στις ζωές των μικρών και των μεγάλων, αφού εμφανίστηκε ο κορoνοϊός στην καθημερινότητά τους. Ξαφνικά, τα παιδιά δεν μπορούσαν να διασκεδάσουν ούτε να πάνε στις Παιδικές Γραμμές ούτε και στην ετήσια παρέλαση.

Στην ιστορία μας παρουσιάζεται αποσπασματικά η οικογένεια των Γάμμα, όπου ο γιος Γράμμα βιώνει την ταυτόχρονη απώλεια των Παιδικών Γραμμών και του πατέρα του, αφού είναι παιδί χωρισμένων Γραμμάτων κι ο μπαμπάς του μένει σε άλλη χώρα.

Αλλά τα πράγματα στη συνέχεια θα ανατραπούν απροσδόκητα θετικά, αφού θα βρεθεί η λύση στην επικοινωνία τους, μέσω της τεχνολογίας. Ο γιος Γάμμα θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να αλλάξει τα παγκόσμια δεδομένα, αλλά θα καταφέρει να αλλάξει οπτική σε αυτά που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, θα συνειδητοποιήσει και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που θα ήθελε να το μοιραστεί μαζί σας.

Διαβάστε το βιβλίο

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Γιώτα Αλέξη, είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά και ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων. Έχει παρακολουθήσει τη σειρά μαθημάτων Σχόλη στις εκδόσεις Πατάκη, με εισηγητή τον Μισέλ Φάις.
Βραβεύσεις της αφορούν τα διήγηματά της, «Μαμά mίa» από τον 31ο διαγωνισμό της πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών, «Χρεόγραφα» από το διαγωνισμό του καλλιτεχνικού των αχαρνών, «i-note» και «Με το χέρι στην καρδιά» από τον εκδοτικό οίκο παράξενες μέρες.
Συμμετέχει σε συλλογικά έργα με διηγήματα της, ενώ το βιβλίο της με τίτλο «Βγες από το κάδρο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η οικογένεια Γάμμα και το υπουργείο Αδρεναλίνης | Γιώτα Αλέξη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s