Κόρες της Σελήνης | Τζόχα Αλχάρθι

«Οι Κόρες της Σελήνης», της Τζόχα Αλχάρθι, είναι το πρώτο αραβικό μυθιστόρημα που τιμήθηκε με το βραβείο Man Booker International. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Layout 1Ο αραβικός κόσμος πέρα από προκαταλήψεις και στερεότυπα, μέσα από την ιστορία τριών γυναικών και με τη ματιά της πρώτης λογοτέχνιδας από χώρα του Περσικού Κόλπου που απέσπασε τόσο σημαντική διεθνή διάκριση.

Μέσα από την ιστορία τριών γενεών της οικογένειας, από το 1880 μέχρι σήμερα, το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη μετατροπή του Ομάν από κέντρο δουλεμπορίου σε πετρελαιοπαραγωγό χώρα και τον τρόπο που αυτή η αργή διαδικασία άλλαξε τη ζωή και τη νοοτροπία των κατοίκων του.

Τρεις αδελφές που ζουν στο Ομάν, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις διαφορετικές επιλογές ζωής. Η Μάγια ζει έναν κρυφό έρωτα, αλλά παντρεύεται τον άντρα που επιλέγει ο πατέρας της. Η Ασμά δέχεται αδιαμαρτύρητα ένα προξενιό για ν’ αποκτήσει παιδιά. Η Χάουλα αρνείται όλες τις προτάσεις γάμου περιμένοντας να επιστρέψει από τον Καναδά ο παιδικός της έρωτας.

Info

Οι Κόρες της Σελήνης
Τζόχα Αλχάρθι
Μετάφραση: Ελένη Καπετανάκη
Εκδόσεις Gutenberg
Σελίδες: 280
Τιμή: 13€

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s