Ο κύριος Εμιλιάνο Φουκαρίνι | Σπύρος Σίγμα

Μια τολμηρά ερωτική ιστορική μυθιστορία με ήρωα τον τελευταίο νόθο απόγονο των Μεδίκων στη σημερινή εποχή. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σμίλη. 

Ο κύριος Εμιλιάνο ΦουκαρίνιΟ Εμιλιάνο Φουκαρίνι, τελευταίος νόθος απόγονος των Μεδίκων στη σημερινή εποχή, επιχειρεί στην παράλογη ηλικία των τριάντα εννέα χρόνων του το πρώτο ταξίδι στη γη των προγόνων του, τη Φλωρεντία, με τις ευχές και τις αρχαίες οδηγίες τους. Από το παλάτσο του της Βενετίας ξεκινά ένα πρωί να απαλύνει με ένα νέο ταξίδι την ανία της μοναχικότητάς του.

Παρά την τραυματική παιδική εμπειρία του για τη σκληρότητα της πραγματικότητας, που εξαιτίας της ζούσε χωρίς την ανθρώπινη επαφή, στο φλωρεντινό ταξίδι του ερωτεύεται με σφοδρή απειρία την Ισαβέλλα Μπουκαρίνι. Πρόκειται για την εκπάγλου ομορφιάς τελευταία απόγονο του αρχιερέα των Ετρούσκων, προικισμένη με τη σεξουαλική ελευθεριότητα της χαμένης φυλής της. Ήταν μια πράξη αντίθετη με τις προειδοποιήσεις των προγόνων του να μην ερωτευτεί ποτέ Ετρούσκα.

Ο φλογερός τραγικός έρωτάς τους διαδραματίζεται μέσα στον καμβά των αναφορών της ιστορίας της Φλωρεντίας με έμφαση στην Αναγέννηση, της Βενετίας και της μαγικής φυλής των Ετρούσκων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Σίγμα (φιλολογικό ψευδώνυμο του γιατρού Σπύρου Σαμοΐλη) γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Υπήρξε μέλος του Ε.Λ.Ι.Α. (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο), της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και της Φιλικής Εταιρείας Επιστημόνων Καλλιτεχνών. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1981.

Από τότε και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Η Σφαγή των Εντόμων, Ο Λυπημένος Ερωδιός, Η Αρρώστια του Ονείρου (τριλογία), το Έρωτες στα Χρόνια του Πολέμου και το Η Άνοιξη του Ερνέστο Φαντάζια. Την ποιητική συλλογή Ο Ήχος των Λέξεων. Τη νουβέλα Ιστορίες του Ήλιου και τα διηγήματα Για τη νύχτα και Ιστορίες Πάθους και Μαγειρικής.

Ο κύριος Εμιλιάνο Φουκαρίνι είναι μια τολμηρά ερωτική ιστορική μυθιστορία.

Info

Ο κύριος Εμιλιάνο Φουκαρίνι
Σπύρος Σίγμα
Εκδόσεις Σμίλη Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2019
Σελίδες: 468

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s