Έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Έκθεση γλυπτικής με τη συμμετοχή 86 καλλιτεχνών διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

Η έκθεση Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της χώρας είναι πλέον θεσμός.
Στην έκθεση φέτος παρουσιάζονται γλυπτά έργα μεσαίων διαστάσεων με ελεύθερο θέμα. Στην έκθεση συμμετέχουν 86 γλύπτες. Αρχικά διοργανώθηκε το 2017 στον αύλειο χώρο της οδού Αγ. Ασωμάτων 31 στο Θησείο, όπου στεγάζεται το Μουσείο της Μακρονήσου και η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ.).

Κώστας Ευαγγελάτος. Βιομορφικό.

Από το 2018 φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η έκθεση διοργανώνεται από το ΔΣ και την Εφορία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ και πάντα πραγματοποιείται μετά από ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του ΕΕΤΕ. Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ο συλλογικός φορέας των εικαστικών καλλιτεχνών, αναπτύσσει τη δική του εκθεσιακή δραστηριότητα με στόχο να προβάλλει το σύγχρονο καλλιτεχνικό έργο στην κοινωνία, χωρίς εμπόδια, χωρίς μεσάζοντες. Αγωνίζεται παράλληλα, για την εφαρμογή του νόμου για τη διάθεση του 1% για τη δημιουργία εικαστικών έργων σε δημόσιους χώρους και κτίρια, νόμου ψηφισμένου από το 1997
που καμία κυβέρνηση ως τώρα δεν εφάρμοσε, αγωνίζεται από το 2016 να εξαιρεθεί η τέχνη από τον νόμο 4412/16 που πλήττει τους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Διοργανώνει κάθε χρόνο υπαίθρια έκθεση Γλυπτικής, με στόχο την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και μάλιστα στον ανοιχτό χώρο, εκεί που η τέχνη της Γλυτπικής βρίσκει τη φυσική της θέση.

Εγκαίνια δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό.

Info

Διάρκεια έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου 2020
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.00-20.00, Τρίτη 13.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη, σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο | Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s