Οι κομπάρσοι | Έκθεση τεκμηρίων

Δεκατρείς αφηγήσεις από τον Μεσοπόλεμο ως τη Δικτατορία. Το αποτύπωμα της Ιστορίας στις ζωές των αθόρυβων ανθρώπων. Μια έκθεση τεκμηρίων στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει.

Το βιβλίο Οι κομπάρσοι της Μαρίας Σαμπατακάκη περιλαμβάνει δεκατέσσερις ιστορίες υπαρκτών αλλά άγνωστων προσώπων που δεν διαδραμάτισαν κανέναν σπουδαίο ρόλο στις μεγάλες και κομβικές στιγμές της νεότερης Ιστορίας. Άνθρωποι καθημερινοί, «σαν όλους τους άλλους», αφηγούνται το αποτύπωμα που άφησαν τα ιστορικά γεγονότα στις ζωές τους. Χαρακτήρες υπαρκτοί αλλά αθόρυβοι, αντιήρωες, προσηλωμένοι στις καθημερινές τους ανάγκες που επηρεάζονται από τις ιστορικές αλλαγές που συντελούνται κατά την εποχή που ζουν. Οι μαρτυρίες τους ξεδιπλώνουν κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές πτυχές του ελληνικού δημόσιου βίου από τον Μεσοπόλεμο έως την απριλιανή δικτατορία, ιδωμένες υπό το πιο ταπεινό πρίσμα.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη, ένα ταξίδι σε σημαντικές ιστορικές στιγμές που βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το παρελθόν και το παρόν της χώρας μας. Μια ωδή στο μεγαλείο της ασημαντότητας, του απρόσωπου πλήθους που συναντά κανείς στις ιστορικές φωτογραφίες, σαν αυτές που συνοδεύουν την έκδοση.

Οι κομπάρσοι δεν είναι παρά μια ωδή στο μεγαλείο της ασημαντότητας.

Τα τεκμήρια στα οποία βασίζεται το βιβλίο θα εκτίθενται στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» ως τις 15 Νοεμβρίου.


Info

Βιβλιοπωλείο Επί λέξει
Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα Τ. 210 3388054

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s