Ταυτότητα

Καλωσήρθατε στο BookSitting!

Ο ιστότοπος για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες, BookSitting, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από την Αλεξία Καλογεροπούλου.

Γρήγορα αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και, χάρη στη στήριξή τους, σημειώνει διαρκή ανοδική πορεία. Η θεματολογία του συνεχώς διευρύνεται και αφουγκράζεται τις τάσεις των καιρών μας.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του θα βρείτε απόψεις για βιβλία που διαβάσαμε και μας άρεσαν, παλαιότερα και νέα, παρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών, ενημερώσεις για εκδηλώσεις και ειδήσεις που αφορούν το βιβλίο και τις τέχνες, αφιερώματα, ποιητικές ανθολογίες, διηγήματα και ποιήματα αναγνωστών, συνεντεύξεις με αξιόλογους δημιουργούς, προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις, διαγωνισμούς, αφιερώματα και εκτεταμένες αναφορές σε παιδικά βιβλία που θέτουν τη βάση για τον αυριανό αναγνώστη.

Στηρίζει τις τέχνες, γι’ αυτό έχει γίνει χορηγός επικοινωνίας σε σημαντικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις.

Στηρίζει επίσης τους νέους δημιουργούς που πιστεύει ότι αξίζει να ακουστεί η φωνή τους και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως όταν τους βλέπουμε να εξελίσσονται και να παίρνουν τον δρόμο τους.

#menoumespiti_kai_grafoume

Την «εποχή της καραντίνας», κάτω από την απειλή του κορωνοϊού, δημιούργησε στις 18 Μαρτίου 2020, από τις πρώτες μέρες του περιορισμού της κυκλοφορίας, τη δράση «Μένουμε σπίτι και γράφουμε», την οποία αγκάλιασαν σπουδαίοι ποιητές, συγγραφείς και άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο των τεχνών, αλλά και άνθρωποι χωρίς προηγούμενη συγγραφική εμπειρία που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Στόχος της δράσης ήταν να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να εκφράσει δημιουργικά τα συναισθήματα και τα βιώματά του αλλά και να αντλήσει δύναμη από τα κείμενα των άλλων.

Το BookSitting είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και εξωστρεφές και θα το βρείτε, εκτός από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.booksitting.gr, στο facebook, στο instagram, στο twitter

Καλή ανάγνωση!

 

Αλεξία Καλογεροπούλου

alexia_kalogeropoulouH Αλεξία Καλογεροπούλου σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Master) στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και στην Ανθρώπινη Επικοινωνία.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στην ψηφιακή ΕΡΤ. Το 2014 δημιούργησε τον ιστότοπο για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες BookSitting.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Είσαι το Κάρμα μου» (Allegro / Εμπειρία Εκδοτική, 2010) και την ποιητική συλλογή «Λέξεις στην άμμο» (εκδ. 24γράμματα, 2019).  Διηγήματα και ποιήματά της έχουν βραβευτεί, έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

 

Συνεργάτες

Παρασκευή Κοψιδά – Βρεττού 

Παρασκευή Κοψιδά-ΒρεττούΗ  Παρασκευή (Βιβή) Κοψιδά-Βρεττού γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα (1993) με βαθμό «άριστα». Από το «Ανοικτό Πανεπιστήμιο» έλαβε τίτλο μεταπτυχιακής ειδίκευσης (1994),  στην Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ως φιλόλογος και Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων Λευκάδας (2003-2014) έχει αναπτύξει έντονη και πολυεπίπεδη εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία φιλολογικού, λογοτεχνικού, παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου. Μελέτες, άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων,  επετηρίδες και  στον τύπο. Για το ποιητικό της έργο έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους.

Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιρειών και φορέων (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων,  Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, Ελληνικής Παιδαγωγικής Εταιρείας, Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, Εταιρείας Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Ιστορίας, του Κύκλου Ποιητών, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών). Το 2014 ίδρυσε τον «Σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας», του οποίου είναι Πρόεδρος.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: Σύγχρονο βοήθημα για την Έκθεση (Ιωάννινα), Θέματα σύγχρονου προβληματισμού (εκδ. Καστανιώτη, 1990), Το έγκλημα και οι κοινωνικοί του προσδιορισμοί (εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 1998), Στο άρρητο υφάδι της ζωής τους: Άγγελος Σικελιανός-Άννα Άγγελου Σικελιανού (εκδ. Γρηγόρη, 2002),  Λευκάδιος Χερν, Η λαογραφία της στοργής (Fagotto Books 2010), Δημήτριος Γολέμης-Η περιπέτεια του θαυμαστού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκαδίων 2004), Πενήντα χρόνια Γιορτές Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα, (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκαδίων, 2005), Λαϊκός Σουρεαλισμός-Κώστας ντε Βαλαμόντε, Ο αντιήρωας μιας παρα-λογικής αφήγησης (εκδ. Fagotto books, 2007), Mάρκος Αυγέρης: Το δεξίωμα του μοντερνισμού, (εκδ. Γρηγόρη 2010), Φιλαναγνωσία και σχολικές βιβλιοθήκες (εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2011), Σχολική έρευνα και διδακτική της Ιστορίας (επιστ. επιμέλεια), (εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2011), Λευκάδιος Χερν-Ένα διαπολιτισμικό ταξίδι στη ζωή και στο πνεύμα του (εκδ. Γρηγόρη, 2015), Λευκάδιος Χερν και Πιερ Λοτί: Συνάντηση στη μαγική μελαγχολία της απόδρασης (Βακχικόν, 2017), Το παιδί και η φύση του-Προς μια ποιητική παιδαγωγική (εκδ. Γρηγόρη, 2019), Μαρία Πολυδούρη (Βακχικόν, 2019). (Το έργο παραστάθηκε (χειμερινή σεζόν 2018-2019 και 2019-2020) από τον «Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου ΑΚΜΗ»).

Επίσης, τις ποιητικές συλλογές: Ποιήματα προσωρινότητας (εκδ. Γρηγόρη, 2014), Ιαπωνική ποίηση (μτφρ. Αναστασίου Σκιαδαρέση, εισαγωγή, επιμέλεια: Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού) ( Έλιξ 2013), Όλα καλά αξιότιμοι κύριοι (Μελάνι 2016), Χειραψίες μιας ασήμαντης μέρας ( Βακχικόν, 2018), Κεραίες βραχείας εκπομπής (Βακχικόν, 2019).

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s